Aliexpress’den elektronik ürün satın almak

Elektronik ürünler ülkemizde genellikle diğer ülkelere göre pahalı olmaktadır. Anca günümüzde yurt dışından bu ürünleri satın alarak daha uygun fiyatlı elde ediyoruz.

Aliexpress.com Çin üzerinden satış yapan Asya’nın en büyük perakende satıcısıdır. Bu siteden bir çok ürünün yanı sıra elektronik ürünler satın alabiliriz. Binlerce çeşit ve farklı kalitede her aradığımız ürünü bulmamız mümkündür.

Öncelikle yurt dışından kargo yada posta yolu ile aliexpress.com gibi sitelerde ürün almanın 75 EUR tutarında bir sınırı vardır. Bu tutara kargo dahil değildir. 75 EUR ve üstündeki ürünlere vergi uygulanır.

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti 2015 okumak için tıklayınız.

Aliexpress.com benzeri sitelerden elektronik ürünleri almak çok karlı olabiliyor. Örneğin ülkemizde nadir bulunan ve bulunduğu zaman da pahalı olan Xiaomi firmasının ürünleri aliexpress.com üzerinden çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Bunların yanı sıra güncel hayatta kullandığımız bir çok elektronik eşyanın yedek parçası ve ya aksesuarı bu sitede çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Örnek vermek gerekirse Xiaomi firmasının birkaç ürününü aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bu siteden cep telefonu almak isterseniz ise fiyatı ne olursa olsun vergisini ödemek durumunda kalırsınız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kararnamesi ile sim kart takılan her türlü ürün gümrük kanunları ve vergilerine tabidir.

Aliexpress.com’da satılan muhteşem ürünler birinci bölüm okumak için tıklayınız.

Almış olduğunuz ürün free shipping yani ücretsiz kargolama dahil isteğinize göre bir çok seçenekte gönderilebilmektedir. Genel olarak konuşmak gerekirse aliexpress.com üzerinden alınan siparişler 15-60  gün gibi geniş bir zaman aralığında teslim edilmektedir. Ancak bu zaman aralığının almış olduğunuz satıcıya ve seçmiş olduğunuz kargo firmasına göre değiştiğini unutmamalısınız. Gönderilen kargo eğer Hong Kong Air Mail, China Air Mail, Singapore Post gibi firmalar ile gönderildiyse kargo Türkiye sınırlarına girdiğinden itibaren PTT bu ürünlerin dağıtımını üstlenir.

Aliexpress.com’dan alınan ürünlerin kargo takibi ve bilgisi için tıklayınız.

Aliexpress.com üzerinde satılan elektronik ürünle genellikle Çin’in Shenzen bölgesinde yoğunlaşmış olan elektronik üreticilerden yola çıkarlar. Bazen burada paket olarak almak zorunda olduğumuz ürünler bile aliexpress üzerinden tane ile satılabilmektedir. Bu yüzden sadece almak istediğiniz kadar ürün sipariş edebilirsiniz.

Almış olduğunuz üründen memnun kalmazsanız aliexpress.com üzerinden dispute açarak ödemiş olduğunuz parayı iade alabilirsiniz.

Son olarak alışveriş yapmadan önce aşağıda belirtmiş olduğumuz alışveriş ipuçlarını okuyabilirsiniz.

Aliexpress.com alışveriş tüyolarını okumak için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE