Aliexpress.com alışveriş tüyoları

Çin menşeli Asya’nın en büyük online perakende satıcısı aliexpress.com on binlerce çeşit ürün ve onlarca farklı kalite seçeneği ile hemen hemen herkesin son zamanlarda alışveriş yapmak istediği ya da alışveriş yapmayı düşündüğü sitelerin başında geliyor. Bizde tecrübelerimizden yola çıkarak bu güne kadar buradan alışveriş yapacak olanlara küçük tavsiyeler vermek istiyoruz.

1-) Almak istediğiniz ürünle ilgili %offer, super deal, yılbaşı ve milli gün kampanyalarını kesinlikle takip etmelisiniz. Bunun için ürünü istek listesine ekleye bilir ve bir süre boyunca takip yapabilirsiniz. Çin Halk Cumhuriyeti özel günlerinde bu kampanyaların miktarı ve oranı çok cazip olmaktadır.

2-) Aliexpress.com da bazen replika ürünler de satılmaktadır.Eğer markalı bir ürün alacaksanız kesinlikle satıcıya ürünün orjinal olup olmadığı, eğer sertifikası olması gerekiyorsa sertifikasının olup olmadığını sormalısınız. Aksi takdirde replika ürünle karşılaşabilirsiniz.

3-) Aliexpress.com üzerinden kesinlikle ilaç, gıda, makyaj malzemesi gibi insan vücudu ile doğrudan temas edilecek hiç bir ürünün alınması önermiyoruz. Bu ürünlerin çoğu insan sağlığına zararlı ağır metaller, kimyasallar, uçucu maddeler gibi birçok zararlı etken içerebilir. Aslında bu maddemizi Asya üzerinden satış yapan birçok online satış sitesi için de uygulayabiliriz.

4-) Alışveriş yapacağınız ürünü arattığınızda karşınıza çıkan sonuçlardan mümkün olduğu kadar (tabi fiyatı itibarı ile uygun olanlardan bahsediyoruz) yüksek puanlı olan satıcılardan ürün almaya çalışın. Bunun kontrolünü aşağıda ki ekran çıktısında göreceğiniz gibi sağ tarafta bulunan ”Satıcı” yazan kısımdan yapabilirsiniz.

121

Bu kısımda göreceğiniz madalya,pırlanta yada taç şeklindeki imgeler satıcının güvenilirliğini belirtmektedir.  Satıcı itibarı ve güvenilirliği yukarıdan aşağı inildikçe artmaktadır. Elbette diğer satıcıların güvenilmez olduğu anlamına gelmez ancak risk istemeyenler için en uygun satıcı tespit yöntemi bu olacaktır.

122

5-) Alacağınız ürüne hangi satıcıdan alacağınıza karar verdikten sonra o ürünle ilgili bir kampanya olup olmadığını kontrol ediniz. Bazen internette o ürünlere ait promosyon ve kampanya kodları ile %10-20  gibi indirimler kazanabiliyorsunuz. Bu indirimler genellikle Çin Halk Cumhuriyetinin ulusal bayramları ve yıl başı zamanlarında oldukça fazla olmaktadır.

6-) Siparişinizin fiyatını pazarlık yaparak daha aşağı indirebilirsiniz. Tabi ki bu biraz tutarı yüksek olan ürünler için daha uygun olacaktır. Mesela 85 USD değerinde bir ürün alacaksınız ancak aynı ürünü puanı daha düşük bir satıcı 74 USD tutarında satıyor. Siz burada almak istediğiniz satıcıya fiyatı düşük olan ürünün linkini ve indirim talebinizi atarsanız bazen olumlu geri dönüşler alabilirsiniz.

7-) Ürün sayfasında bulunan geri bildirimleri okuyarak ürünü o satıcıdan daha önce almış olan müşterilerin yorumları ve fikirleri hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca bazen ürünü daha önce almış olanların ürünü teslim aldıktan sonra kendilerinin çekip yükledikleri ürün fotoğraflarını görüntüleyebilirsiniz.Böylece ürünün aslı gibi olup olmadığına, kalitesi vs. gibi birçok bilgi edinebilirsiniz.124

😎 Siparişinizin hangi kargo ile gönderileceğine dikkat edin ve kesinlikle tracking number veya shipping number isteyin. Eğer bu takip göndermeden ürününüzü kargoya verirlerse kargonuzun nerede olduğunu teslim alana kadar öğrenemezsiniz. Eğer pahalı bir ürün alıyorsanız ve DHL, FEDEX, UPS, TNT gibi dünyaca ünlü, her ülkede dağıtım ağı olan kargo firmalarını kullanacaksanız kargonuz kısa sürede güvenle teslim edilecektir.

Ancak aşağıdaki kargo firmalarından birini kullanacaksanız aşağıdaki linklerde verilen bilgileri okumanızı tavsiye ederiz. Aşağıdaki kargo seçeneklerinin üstüne tıklayarak hangi firmanın ücretli olduğu, ne kadar sürede getirdiği ya da kargo takibinin nasıl yapıldığı ile ilgili bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

9-) Eğer bir sıkıntı yaşarsanız hemen ”Dispute” açın. Bu aşamada ürününüz eğer tracking number yada shipping code gönderilmeden yola çıktığında, belirtilen sürede teslim edilmediğinde, ürünün satıcının gösterdiği gibi olmaması durumları vs. şekillerde bu seçeneği kullanarak şikayette bulunabilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

NOT: Bu seçeneği kullanmadan önce satıcı ile ”messages” kısmından iletişimi geçmelisiniz.Eğer buradan yeterince destek almadığınız ya da satıcı size dönmediyse bu seçeneği kullanmalısınız.

123

Bu seçeneği kullandığınızda yaşamış olduğunuz problemi anlatarak aliexpress.com yetkilileri ile iletişime geçiyorsunuz ve haklı olduğunuza karar verilirse ücretiniz iade ediliyor.

Comments
  1. Posted by abdulbaki

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE