Çin’den alışverişlerde kargo firması seçimi nasıl olmalıdır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Çin’den yapılan online alışverişlerde bir çok ürünü artık rahatlıkla alabilmekteyiz. Fiyatına göre neredeyse her ürün ücretsiz gönderilmektedir.Bundan dolayı internet üzerinden alışveriş yaparken ilk yaptığımız şey aradığımız ürünün çin alışveriş sitelerindeki fiyatları ile karşılaştırmak. Eğer arada büyük bir fark varsa çin alışveriş sitelerinden almak elbette mantıklı olacaktır. Ancak olay sadece alışveriş yapmak ile kalmıyor.Alışverişin yapılmasının ardından siparişimizin hangi kargo ile gönderileceği büyük önem taşıyor. Çünkü kargo seçimi siparişimizin ne kadar sürede elimize ulaşacağını belirliyor.

Çin üzerinden yapılan online alışverişlerin neredeyse tamamı free shipping yani türkçesi ile ücretsiz gönderim ile ülkemize gönderilmektedir. Bu ücretsiz gönderilerinde neredeyse tamamı China Post tarafından yapılmaktadır.

China Post Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan üreticilerin ürünlerini dünyaya satması için tüm üreticilere belli durumlarda ücretsiz hizmet vermektedir. Bundan dolayıdır ki 1$ değerindeki bir malzeme bile ücretsiz gelmektedir.

Ancak siparişlerimizde dikkat etmemiz bir durum var. Örneğin free shipping seçeneklerinde eğer hacim olarak küçük bir ürün aldıysanız seçilecek kargo firması sistemde ”China Post Ordinary Small Packet Plus” seçili görünmektedir. Bu seçenek ücretsi dağıtımlarda sunulur. Ürününüz gönderildikten sonra genellikle kargo takip numarası alamazsınız. Yada almış olduğunuz numara çalışmaz. Kargonuz er yada geç size ulaşır ancak hiç takip edemediğinizden dolayı durumunu bilemezsiniz.

Böyle durumlarla karşılaşmamak için eğer kargo seçenekleri arasında varsa kesinlikle ”China Post Registered Air Mail” isimli kargo seçeneğini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu seçenek bazen ücretsiz bazen ise 2-3$ ücret karşılığında kullanılabilmektedir. Burada sisteme girilen kargo numarası ile siparişinizi takip edebilir ve haberdar olabilirsiniz.

China Post ile ilgili daha detaylı bilgi ve kargo takibi için tıklayınız.

Bazı satıcılar Hong Kong Post ya da Singapore Post ile gönderim yapabilmektedir. Bu firmalar genellikle ücretli olur ancak ücretleri çok yüksek değildir. China Post seçeneğine göre biraz daha hızlı teslimat yaparlar ancak Singapore Post firmasının Hong Kong Post’a göre biraz daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Çin ve uzak doğudan yapmış olduğunuz alışverilerde kullanılan diğer kargo firmalarıyla ilgili detaylı bilgi ve kargo takibi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE