Yurt dışı kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

İnternetten, yurt dışı online alışveriş siteleri vermiş olduğunuz siparişlerin değişik takip yöntemleri vardır. Her site ya da satıcı kendisi için en uygun kargo firmasını kullanır. Örneğin aliexpress, banggood gibi çin kökenli alışveriş sitelerinden alışveriş yaparsanız bu satıcılar ülkelerinde ücretsiz kargo dağıtımı yapan firmaları kullanacaktır. Bu firmalar kendi ülkelerinden Türkiye sınırlarına girene kadar kargoyu kendi sistemleri üzerinden takip etmemizi sağlar ancak Türkiye sınırlarına girdikten sonra kargo takibini PTT sitesi üzerinden yaparız.Bu durum genellikle free shipping seçeneklerde yani ücretsiz gönderimlerde firmalar tarafından kullanılır. Eğer ekstra ücret ödeyerek DHL, TNT ya da UPS gibi dünyaca dağıtım ağı olan firmaları kullanırsanız kargo takibinizi bu firmaların kendi web siteleri üzerinden yapabilirsiniz.

İlk olarak Uzak doğu üzerinden satış yapan özellikle Çin kökenli sitelerden aldığınız ürünlerin nasıl takip edileceğini belirtelim. Aliexpress.com, banggood.com, gearbest.com ya da dx.com gibi siteler free shipping seçeneklerinde bu firmaları ve yöntemleri kullanırlar. Kargo Türkiye sınırlarına kadar ilgili firma üzerinden takip edilir, ancak sınırlardan içeri girdiğinde devreye PTT girer. En çok kullanılan firmalar ve nasıl takip edileceklerini aşağıdaki linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz firmalar uzak doğu siparişlerde en çok kullanılan firmalardır. Bu firmaların yanı sıra birde neredeyse  tüm firmaların kargo firmalarının gönderilerinin sorgulanabileceği çok gelişmiş içerikli web siteleri vardır. Burada tracking number yazan yere kargo takip numaranızı yazarak kargo durumunuza ulaşabilirsiniz. Bu siteler üzerinden  Fedex, DHL, UPS, Swiss Post, EMS, China Post, Epacket, Hong Kong Post gibi firmaların Uzak Doğu gönderilerini takip edebilirsiniz.Bu sitelere aşağıdaki linkler üzerine tıklanarak kontrol yapılabilir.

Özellikle uzak doğu üzerinden yapılan gönderilerde siparişlerinizin kargo takip bilgisinin elinize ulaşması yada almış olduğunuz web sitesinin sistemlerinde görünmesi bazen 7 gün süreyi bulmaktadır. Bu yüzden eğer takip numaranız hemen sistemde görünmüyorsa paniğe kapılmayın. Biraz bekledikten sonra satıcı ile iletişime geçebilir ve kargonuzun durumunu sorabilirsiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE