EMS ya da Express Mail Service kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Alibaba.com, aliexpress.com ya da ebay.com gibi Çin Halk Cumhuriyeti üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılan hızlı kargo gönderim firmasıdır.
EMS ya da Express Mail Service ile kargonuzun gelmesini istiyorsanız bunu sipariş aşamasında seçmeli ve satıcıya belirtmelisiniz.

ÜCRET

Bu firma ekstra ücrete tabidir. EMS ile daha hızlı dağıtım yapılır ve ürününüz elinize daha erken ulaşır. Ancak siparişinizin boyutu ve ağırlığına göre 15-60 USD arasında kargo ücreti (Bu ücret büyük ve ağır ürünlerde genellikle sipariş ettiğiniz ürün fiyatının %20’si şeklinde hesaplanır) ödersiniz. Bu ücret genellikle kampanyalı bir şekilde görülür ve bahsi geçen tutarların altında bir ücrete siparişinizi getirebilirsiniz.

Teslimat Süresi

Kargonuzun aldığınız yerden dağıtıma çıkması için işlem süresi maksimum 7 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Yola çıktıktan sonra ise yılın hangi zamanında olduğunuza bağlı (bayramlar, milli günler, tatiller vs. ) olarak 5-10 gün arasında elinize ulaşır.Ancak genellikle tüm işlemler dahil bir hafta içerisinde ürününüz teslim edilir.Teslimat süresi ürünü almış olduğunuz satıcının belirttiği süreler arasında kontrol edilebilir.

NOT :İşlem süresi sipariş vermiş olduğunuz ürünün Çin’in hangi bölgesinden yollanacağı ile doğrudan alakalıdır. Örnegin shenzen bölgesinden verilen bir kargo aynı gün işlemleri tamamlanarak yola çıkabilir ve 7 gün içerisinde tarafınıza ulaşabilir. Ya da Çin’in iç kesimlerinde ise 7 günde işlemleri bitip ortalama 10 gün süresinde de teslim edilebilir. Bu kısmın tamamen almış olduğunuz ürünün nereden teslim edileceği ve satıcının performansına bağlı olduğunu unutmayınız.

Kargo numarasını nasıl takip ederim / Kargom nerede?

Almış olduğunuz ürünün kargo takip numarasını Çin’den yola çıkıp Türkiye sınırları içerisine girene kadar aşağıda belirtilen web adresinden sağ tarafta bulunan arama butonundan kontrol edebilirsiniz.

http://www.post.japanpost.jp/int/index_en.html

Siparişiniz Türkiye sınırlarına girdikten sonra devlet posta servisi olan PTT tarafından dağıtımı yapılacaktır. Kargonuzu aşağıda belirtilen PTT adresinden ana sayfada bulunan ONLINE ISLEMLER menüsünden girerek GÖNDERİ SORGULAMA kısmında kargo takip numaranız yani tracking number kullanarak sorgulayabilirsiniz.

http://www.ptt.gov.tr/sx/ptt

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE