Çinden yapılan alışverişlerde kargo seçimi nasıl olmalıdır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Özellikle internetin hayatımızın her alanına girmesinden sonra günlük ihtiyaçlarımız için de sürekli internet kullanır olduk. Bir çok işlemin yanında online alışveriş yaparak evden çıkmadan neredeyse istediğimiz her şeyi satınalabiliyoruz. Ayrıca yurt dışından da online alışveriş yaparak bazı ürünleri daha uygun fiyata alabiliyoruz.

Aliexpress, banggood, tinydeal, gearbest, dealextreme vs. gibi bir çok sitede beğendiğimiz her hangi bir ürünü buradan alacağımız fiyatın çok altında üstelik kargo ücreti ödemeden alabilir durumdayız. Bu durum bizim işimize geldiği kadar çin kökenli firmaların da işine gelmekte ve ürünlerini tüm dünyaya satabilmektedirler.

Alışveriş yaptığınız site eğer ücretsiz kargo seçeneği sunuyor ise, çok pahalı bir ürün almadıysanız çok büyük bir ihtimale China Post ile siparişinizi gönderecektir.

China Post Çin Halk Cumhuriyeti’nin resmi posta dağıtım teşkilatıdır. Tıpkı ülkemizde bulunan PTT gibi bir firmadır. Çin yerli firmaların ürünlerini tüm dünyaya satabilmesi için neredeyse yurt dışına satılan her ürünü ücretsiz olarak taşımaktadır. Bu yüzden Çinden alacağınız herhangi bir siparişiniz aksi belirtilmedikçe China Post ile gönderilir.China Post firmasının bünyesinde birden fazla kargo seçeneği bulunur. Şimdi bunları sırayla inceleyelim.

China Post Ordinary Small Packet Plus

Bu kargo seçeneği başka yerlerde Yanwen olarak ta geçer. Bu seçenek neredeyse her firma tarafından sunulur ancak çoğunlukla 10$ altı ürünlerde kullanılmaktadır. Bu kargo seçeneğinde takip numarası verilmez. Daha doğrusu vermiş oldukları takip numarası ile yalnızca çin içerisindeki hareketleri takip edebilirsiniz. Verilen takip numarası ile kargonuz ülkemize girdikten sonra takip yapılamaz. Bu yüzden bu kargo seçeneğini eğer önemli ya da zamanında gelmesini istediğiniz bir kargonuz var ise kullanılmamasını, ektra ücret ödenerek China Post Registered Air Mail kullanılmasını öneriyoruz.

Bu kargo seçeneğinde siparişinizin kaybolması gibi bir durum da söz konusudur. Takip numarası olmadığı için siparişinizin size ulaşmaması durumunda kargonuzun nerede olduğu ya da durumu hakkında bilgi alamayacağınız için riskli bir kargo yöntemi olduğunu söyleyebiliriz.China ordinary small packet plus hakkında daha fazla bilgi ve kargo takibi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

China Post Ordinary Small Packet Plus hakkında daha fazla bilgi ve kargo takibi için tıklayınız.

China Post Registered Air Mail

China Post Registered Air Mail kargo seçeneği de neredeyse çoğu ürün ile ücretsiz verilen kargo seçeneklerinden biridir. Ancak bazen 10$ altı yada civarı siparişlerde 1-2$ karşılığında ektradan sağlanan bir hizmettir.

China Post Registered Air Mail ile gönderilen kargolarda verilen takip  numarası ile siparişinizi hem Çin hemde ülkemiz sınırlarınız içerisinde takip edebilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında siparişiniz başına istenmöeyen bir durum gelmesi durumunda müdahale edebilir ve siparişiniz ile ilgili işlem yapabilirsiniz.

Neredeyse çoğu durumda ücretsiz olan bu seçenek ücret ödenmesi gereken durumlarda 1-2$ civarında bir kargo ücreti talep etmektedir. Biz neredeyse tüm alışverişlerde yüksek ücretli kargo seçenekleri haricinde( DHL, Fedex, TNT, Singapore Post, Hong Kong Post  vb.  ) bu kargo seçeneğinin kullanılmasını önermekteyiz. China Registered Air Mail hakkında daha fazla bilgi ve kargo takibi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

China Registered Air Mail hakkında daha fazla bilgi ve kargo takibi için tıklayınız.

China Post EMS/ePacket

Bu seçenek diğer kargo seçeneklerine göre genellikle ücret ödemeniz gereken kargo hizmetidir. Eğer yüksek fiyatlı bir ürün aldıysanız ücret ödememe gibi bir durum da söz konusu olabilir.

China Ordinary Small Packet Plus ve China Registered Air Mail seçeneklerine göre daha hızlı bir kargo seçeneğidir. Kargo ücreti değişmekle beraber genellikle siparişinizin toplam değerinin %20’si kadardır. Önemli siparişlerinizde kullanabileceğiniz kargo seçeneklerindendir.China Post EMS/ePacket hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

China Post EMS/ePacket hakkında daha fazla bilgi ve kargo takibi için tıklayınız.

Hong Kong Post

China Post’tan ayrı oaln Hong Kong Post firması da çin üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılan kargo firmalarından biridir. Yüksek fiyatlı ürünlerde bazen ücretsiz verilen bir seçenek olmasının yanında genellikle extra ücret talep edilen paralı kargo seçeneklerindendir. Hong Kong Post hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki link üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Hong Kong Post hakkında daha fazla bilgi ve kargo takibi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE