Redmi Note 3 PRO tanıtıldı

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

Yakın bir zamanda dünyanın en büyük 5 akıllı telefon üreticisi arasına giren Çin kökenli Xiaomi firması yeni telefonu olan Xiaomi Redmi Note 3 PRO modelini tanıttı. Aslında bu telefon yeni bir modelden ziyade güncellenmiş bir model olarak karşımıza çıkıyor. Phablet sınıfında olan Redmi Note 3 modelinde MediaTEK firmasının üretmiş olduğu 8 çekirdekli  MTK6595 Helio X10 işlemcisi yerine daha yüksek performanslı olan ve Qualcomm firmasının üretmiş olduğu 8 çekirdekli Snapdragon 650 işlemcisi kullanılmış. Fiziksel olarak hiç bir fark bulunmayan bu versiyonda işlemcinin yanında GPU olarak da Adreno 510 kullanılarak orta sınıf bir cihaz yerine üst sınıf bir cihaz üretilmiş diyebiliriz. Bir önceki model için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Redmi Note 3 modeli ile ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

Antutu gibi sentetik testlerde 50000-55000 arasında bir performans puanı alan Redmi Note 3 yenilenmiş işlemcisi ile bu teslerden 78000 gibi bir puan almakta. Bir önceki versiyonda kullanılan PowerVR G6200 model GPU yerine Adreno 510 kullanılması özellikle yüksek kaliteli oyunlarda gerçekten farklılık yaratıyor.

Başka bir fark ise ana kamerada görülüyor. Redmi note 3 modelinde 13 mp  ve 2.2 diyafram aralıklı kamera kullanılırken Redmi Note 3 PRO versiyonunda ise 16 mp  2.0 diyafram aralıklı kamera kullanılmış.

Bir önceki versiyonda sd kart seçeneği yoktu. 16 GB ve 32 GB boyutunda iki farklı versiyon varken PRO versiyonunda sd kart takılabiliyor. Çift sim kartlı olan modelde 2. sim kart yeri ayrıca sd kard yuvası olarak da kullanılabiliyor. Bu özellik bir önceki versiyonda yoktu. Bu açıdan da çok güzel bir geliştirme olmuş diyebiliriz.

Redmi Note  3 PRO cihazın teknik özelliklerine gelecek olursak,

  • Kasa : Alüminyum gövde
  • Ekran : 5.5-inç, 1920×1080 IPS LCD
  • CPU: 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 650 (2x 1.8GHz Cortex-A72 + 4x 1.2GHz Cortex-A53)
  • GPU: Adreno 510
  • Hafıza : 32GB depolama 16GB depolama / microSD desteği
  • RAM : 3GB RAM ile 2GB RAM
  • Sim : Çift SIM, LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.1, kızılötesi, microUSB
  • Ana Kamera :16 megapiksel arka PDAF kamera, f2.0 diyafram, çift LED flaş,ön kamera,
  • Ön Kamera : f2.0 diyafram 5 megapiksel
  • Batarya : 4050mAh batarya
  • Yazılım : MIUI 7 arayüzü ile Android 5.1.1

Ülkemizde resmi olarak satılmayan Xiaomi ancak Hepsiburada üzerinden paralel ithalat ile getirilmiş şekilde alınabiliyor. Ancak sahibinden.com gibi sitelerde Redmi Note 3 modeli 700-850 aralığında satılıyor. İlk izlenimlerimize göre yeni modeli de benze fiyat aralığında bulunabiliyor.

Sizde uygun fiyatlı ancak üst düzek özellikleri olan bir cihaz istiyorsanız kesinlikle Redmi Note 3 PRO modeli şuan piyasada bulunan bir çok cihaza göre üstün denilebilir. Kullanılan malzeme kalitesi de üst düzey olunca kesinlikle muhteşem bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde yakın bir zamanda hizmete girecek olan 4.5G ile çalışma özelliği de bulunan Redmi Note 3 PRO  4050mAh bataryası ile neredeyse 2  günü rahatlıkla çıkarıyor. Şu an elimizde bulunan Redmi Note 3 cihazımız ile yoğun kullanımda 1.5 günlük batarya ömrünü görüyoruz. Tabi burada aslında bir yazılım firması olan ve telefonu gereksiz yazılım ile doldurmayan Xiaomi firmasının da payı büyük.

Bir çok marka telefonları işimize yaramayacak bir çok uygulama ile dolduruyor. Ancak Xiaomi cihazlarda kullanılan MIUI ara yüzü gerçekten içerisinde hiç bir ekstra probgram bulundurmuyor.  Menü seçeneği bulunmayan bu arayüzde tüm programlar tıpkı ios ta olduğu gibi ana ekrana geliyor. Android yazılımının sıkıntılarından olan izin problemi de bu arayüzde çözülmüş. MIUI arayüzü kullanan cihazlarda istediğiniz programın hangi yetkilere sahip olacağını seçebiliyor ya da kısıtlayabiliyorsunuz.

Ayrıca cihaz içerisinde bulunan temizlik ve antivürüs ile 3. parti hiçbir yazılıma ihtiyaç duymuyorsunuz. Düzenli şekilde sizi uyaran bu uygulamalar ile yazılım şişmiyor ve dolayısı ile yavaşlama olmuyor.

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE