Xiaomi Mi 4c Teknik Özellikleri

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi yeni akıllı telefonu Mi 4C’yi resmen duyurdu. Yüksek kaliteli işçiliği ve üst düzey malzemeden üretilen cihaz sarı, mavi, siyah, beyaz ve pembe olmak üzere toplamda 5 farklı renk seçeneği ile piyasaya sürülecek. Bu açıdan bakıldığında özellikle gençler arasında çok popüler bir akıllı telefon olacak gibi görünüyor.

Donanım özellikleri açısından bakıldığında son derece gelişmiş bir telefon olan Mi 4c yüksek performans sağlayan Qualcomm Snapdragon 808 işlemci ile geliyor. Şu anda Qualcomm firmasının en gelişmiş işlemcisi olan Snapdragon 810 işlemcisinin çok fazla ısınmasından dolayı bir çok firma sıkıntı yaşamış ve LG firması bu nedenlerden dolayı G4 cihazında 6 çekirdekli olan Snapdragon 808 işlemcisini kullanmıştı. 16 GB hafızalı modeli 2 GB RAM , 32 GB hafızalı modelinin ise 3 GB RAM ile geleceği belirtilen Mi 4C modeli 4G ve 4.5G bağlantı özelliğini desteklemektedir. Çift sim kart özelliği bulunan cihaz telefonun yan tarafına hafifçe dokunduğunuzda  bulunduğunuz menüden geri gitme özelliği gibi bir fonksiyona sahiptir. Bununla üzerinde bulunan tek tuşa bastığınızda otomatik olarak fotoğrafınızı çekmektedir.

Teknik Özellikleri

  • Ekran : 5″ IPS ekran, 1080p çözünürlüklü; 441ppi
  • İşlemci : Snapdragon 808 chipset ( dual-core 1.82 GHz Cortex-A57 and quad-core 1.4 GHz Cortex-A53)
  • Görüntü İşlemcisi : Adreno 418 GPU
  • Hafıza VE RAM : 2GB (16GB model) ve 3GB (32GB model) of RAM
  • Arka Kamera : 13MP yüz tanıma ve autofocus, dual-LED flaş, 1080p video çekimi  30fps
  • Ön Kamera : 5MP yüz tanıma özellikli, 1080p video çekimi  30fps
  • Yazılım : MIUI v.7 arayüzü kullanan Android 5.1.1 Lollipop
  • Bağlantı : 4G LTE Cat.4 (150Mbps); Dual SIM; Wi-Fi a/b/g/n/ac; Bluetooth 4.1; USB Type-C port (OTG); GPS ile A-GPS, GLONASS ve Beidou; FM radio
  • Batarya : 3,080mAh boyutunda ,çıkarılamayan hızlı şarj özelliği olan batarya

Yukarıdaki özelliklerin yanında cihazın üst düzey bir akıllı telefon olduğunu söyleyebiliriz ancak artırılabilir hafıza olmaması ve NFC özelliğinin bulunmaması en büyük eksilerinden biri olarak ortaya çıkıyor.

2 GB RAM bulunan modelin 205$, 3GB RAM bulunan cihazın ise 235$ fiyatından satışa sunulacağı açıklandı.Bu cihazın Türkiye’ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı konusunda henüz bir kesin bilgi bulunmasa da diğer Xiaomi telefonları gibi uygun fiyatlı ancak yüksek donanımlı cihazlardan biri olacağını söyleyebiliriz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE