17track.net nedir? Nasıl kullanılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Yurt dışından yaptığınız bir alışverişte kargonuzun nereden nereye gittiğinin takibi bazen çok zor olmaktadır. Çünkü bu gibi durumlarda özellikle global bir taşıyıcı seçmediyseniz  (DHL, Fedex, UPS, TNT vs.) ürünü almış olduğunuz alışveriş sitesinin seçeceği bir kargo yöntemi ile siparişiniz yollanacaktır. Bu gibi durumlarda kargo takip durumu biraz karmaşık hal alır.

Örneğin aliexpress.com dan bir ürün aldınız ve firma china post air mail ile gönderinizi gönderdi diyelim. Zaten Çin sitelerinin kronik sorunu olan kargo dağıtım takip sisteminin çince olmasıdan dolayı kargo takibi konusunda hiç bir şey anlaşılmaz. Uzak doğu ilkelerinin ulusal posta servisleri de son derece karmaşık ve takibi zor sistemlerdir.

Biz böyle durumlar için www.17track.net sitesi üzerinden kargo takibi yapmanızı öneriyoruz.

17track.net sitesi dünyada bir çok ülkenin ulusal posta dağıtım firmasının sistemlerine entegre çalışan bir arayüzdür. Siz buraya shipment code ya da tracking number denen  kargo takip numaranızı girersiniz. Bu işlemin ardından hangi kargo firması ile dağıtıma çıktı ise sistemde son durumu ile birlikte görünür.

China Post, Yanwen, Singapore Post, Hong Kong Post, Aramex, Ruston, DHL, Fedex, UPS, TNT, YunPost, XRU, FlyT, Rush, SF Express gibi firmalarının yanı sıra bir çok avrupa ve asya ülkesinin ulusal posta firmalarının veri tabanlarını kontrol eder. 17track.net Türkçe, ingilizce, fransızca, rusça, almanca gibi 16 farklı dilde hizmet verebilmektedir.

Tek yapmanız gereken ana sayfa üzerinde bulunan arama sütununa tracking number yani gönderi numaranızı yazıp enter a basmaktır.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE