Yurt dışından online alışveriş güvenli mi?

Artık neredeyse herkes internetten alışveriş yapmanın keyfini çıkarmaya başladı. Mağaza mağaza gezmeden en uygun fiyatları istediğimiz gibi araştırıp, benze ürünler ile karşılaştırarak kendimiz için en uygun ürünleri online alışveriş yolu ile alabiliyoruz.

Yurt dışı alışveriş sitelerinden alışveriş yapmakta sanki yurt içinden alışveriş yapmak gibidir. Aralarındaki farklar sitelerin çoğunun türkçe seçenek içermemesi ve uzun süren kargo teslimatıdır. ( Bunların yanına birde yurt dışından vergisiz alışveriş limitini eklemek lazım)

Eğer çok acil değilse ve beklemek için zamanınız varsa yurt içinde alacağınız bir ürünü neredeyse yarı fiyatına yurt dışından getirtebilirsiniz. Tabi bu ürünler istediğimiz her şeyi kapsamıyor anca getirebileceğimiz ürünler kesinlikle daha uygun fiyatlara alınabiliyor.

Özellikle uzak doğu kökenli online alışveriş siteleri aliexpress.com, banggood.com, dx.com, gearbest.com ya da tüm dünyaca ünlü olan ebay.com gibi alışveriş sitelerinde aradığımız her ürünü bulmak mümkün. Üstelik bu ürünlerin %90 oranından daha fazlası 1usd altı bile olsa free shipping yani ücretsiz kargo ile kapınıza kadar gelmektedir. Burada esas nokta kargo süresinin 15-45 iş günü arasında olmasından dolayı uzun süren teslimat süresidir. Bir de free shipping seçeneklerde kesinlikle tracking number yani kargo takip kodunuzun olmasıdır. Bir çok site free shipping seçeneklerde kendi devlet posta hizmetini kullanıyor. Bu postalar ülkemiz sınırlarına kadar o ülkenin devlet posta hizmetleri üzerinden takip edilmektedir. Ülkemiz sınırlarına girdikten sonra ise PTT üzerinden dağıtımı ve takibi yapılır.

Özellikle uzak doğu sitelerinden alışveriş yaparken 2 şeye dikkat edilmelidir.

Bunlardan ilki alışveriş yaptığımız site ülkemizdeki hepsiburada.com gibi kendi deposunda bulunan ürünleri mi satıyor yoksa gittigidiyor.com gibi çeşitli satıcıların ürünlerini mi pazarlıyor. Eğer hepsiburada.com tarzı kendi ürünlerini satıyorsa alışveriş yaparken pek sıkıntı çekmezsiniz. Elinizde tracking numaranız varsa ürününüz hiç problem yaşamadan teslim edilir. Bu tarz sitelere örnek vermemiz gerekirse gearbest.com, dx.com ya da banggood.com sitelerini örnek olarak verebiliriz.

İkinci dikkat etmemiz gereken konu ise alışveriş yaptığımız site gittigidiyor.com gibi yani kendi deposu bulunmayan, başka satıcıların ürünlerini pazarlayan bir site ise alışveriş yapacağımız satıcının güvenilirliğidir. Bu tarz sitelerin en bilineni aliexpress.com sitesidir. Bu site üzerinde binlerce satıcı kendi ürünlerini satmaktadır. Ancak diğer sitelerin aksine bu tarz sitelerde yan sanayi, replika ürünler orjinal ürün adı altında satılabilir. Başka bir sıkıntı ise ürününüzün belirtilen ürünle benzeşmemesi, düşük kalitede olması ya da kargoya verilmemesidir.Bu tarz problemlerle karşılaşmamak için kesinlikle itibarı ya da puanı yüksek olan satıcılardan alışveriş yapılmasını öneriyoruz. Bir de satıcı profilinden feedback kısmı yani geri bildirim kısmında yazan yorumlardan satıcı hakkında fikir elde edilebilir.Bu konuya dikkat edilirse yurt dışından alışveriş anlamında sıkıntı yaşamazsınız.Bu konuda daha detaylı bilgi ve güvenilir satıcı tespiti için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Aliexpress.com güvenilir satıcı tespiti ve alışveriş tüyoları.

Belirtelim ki ülkemizde yurt dışı alışverişlerde posta yoluyla teslimat edilen ürünler 74 Euro sınırı ile sınırlandırılmıştır. Yani 75 Euro ve üstü ürünler gümrük vergisine tabidir. Bu konuda daha fazla bilgiye sahip olmak için aşağıda ki link üzerine tıklayabilirsiniz.

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti için tıklayınız.

Yurt dışından alışverişe başlamadan önce bası siteler için daha fazla bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE