Dealextreme.com’dan alışveriş yapmak

Dealextreme nedir?

Dealextreme.com Hong Kong merkezli olan ve tüm dünyaya özellikle elektronik ürün satan Asya kıtasının büyük online alışveriş sitelerinden biridir.Siteye http://www.dx.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

İçinde ülkemizde bulunmayan ve kaliteli olan ürünlerin yanı sıra bir ara ülkemizde her yere yayılan 1 milyoncu furyalarında olduğu gibi bu sitede de ter türden ürün bulunmaktadır. En büyük avantajı da neredeyse satılan bütün ürünlerin ücretsiz olarak kapınıza kadar kargolanmasıdır. Yani özetlemek gerekirse 1 USD altı ürünlerde bile kargo ücreti almadan dağıtım yapılır.

Dealextreme sitesinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Dealextreme tıpkı aliexpress.com da olduğu gibi ıvır zıvır dahil her türde ürünleri bulmak mümkündür. Ancak aliexpress.com’a göre en büyük avantajı PAYPAL kullanılara alışveriş yapılabilmesidir. PAYPAL kullanımındaki avantaj ise ürün iadeleri gibi durumlarda paranızı alırken eğer kredi kartı ile ödediyseniz ücret iade süresinin uzun olmasıdır. Eğer PAYPAL ile alışveriş yaparsanız ücret iadesi çok kısa sürelerde tamamlanır.

Fiyatları genellikle aliexpress.com’a göre biraz daha pahalıdır. Ancak aliexpressde aldığınız ürünler gibi ayrı ayrı kargolar değil de tek parça halinde gönderilmektedir. Bu açıdan bakıldığında da aliexpress.com’a göre daha avantajlıdır.Birde bu sitede özel günlerde (noel,yılbaşı, milli günler vs) çok fazla promosyon ve indirim seçenekleri mevcut olur.

Ancak belli bir tutarın altındaki ürünlerde kargo sırasında tracking number yani kargo takip kodu vermezler. Siz bunun için 1.5 usd gibi ekstra bir ücret ödeyerek tracking number alabilir ve ürününüzü takip edebilirsiniz. Siparişler genellikle free shipping seçeneğinde 15-30 iş günü arasında teslim edilir. Yine diğer Çin kaynaklı sitelerde olduğu gibi free shippinglerde yani ücretsiz gönderilerde ürün Türkiye gümrüğüne girene kadar gönderilen kargo firmasından takip edilir, Türkiye gümrüğüne girdikten sonra ise ptt üzerinden dağıtımı ve takibi yapılır.

Genel olarak elektronik ürünler konusunda pahalı olan ülkemiz alışveriş sitelerine göre fiyatları çok uygun ve ürün çeşitliliği açısından uygun bir sitedir.

Dealextreme sitesinden alışveriş nasıl yapılır?

Tıpkı alibaba.com, banggood.com ya da gearbest.com da olduğu gibi facebook hesabınız ile giriş yapabilir ya da doğrudan diğer sitelerde olduğu gibi üye olabilirsiniz. Son derece güvenilir ve işini ciddiyetle yapan alışveriş sitelerinden biridir. dx.com adresine girdiğinizde diğer sitelerde olmayan ancak bu sitede olan ilk göze çarpan özellik burada ürünlerin türk lirası cinsinden karşılıklarının olmasıdır.

Comments
  1. Posted by Ömer
    • Posted by admin

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE