Gearbest.com güvenilir mi?

Çin’in büyük online mağazalarından biri gearbest.com’dur. Özellikle elektronik ve hobby ürünlerinde çok uygun fiyat ve çeşitleri ile ülkemizde pahalı olan bir çok ürün gearbest.com da uygun fiyatlara satılır.Bu açıdan neredeyse banggood.com ile çok benzerdir. Yaklaşık 2 senedir hizmet vermektedir.

Gearbest.com çalışma şekli ile ülkemizde hepsiburada.com tarzı bir anlayışla çalışır. Yani ürünlerini satıcılardan alan bir aracı değil de direk kendi depoları olan bir sitedir. gearbest.com Çin,Rusya Sınırı, ABD ve Avrupa olmak üzere 4 farklı deposu bulunan ve dünyanın her yerine satış yapan bir sitedir.

Satmış olduğu ürünler kendi garantisi altında olduğu için aliexpress.com da olduğu gibi burada orjinal ürün sıkıntısı ya da satıcı güvenilirliği gibi problemlerle karşılaşmazsınız. Doğrudan alacağınız ürün gearbest.com tarafından sağlanır. Kargo süresi ise ürünün hangi depodan gönderileceği ve sizin sçeeceğiniz kargo yöntemine göre değişir. Birde free shipping seçenklerde yaklaşık 2 usd ekstra ödeyerek tracking number yani kargo takip kodu almanızı öneriyoruz. Bu sayede kargonuzun nerede ne zaman geleceği konusunda fikriniz olur.

Almış olduğunuz üründen memnun kalmazsanız ya da başka bir sebepten para iadesi almak isterseniz gearbest bu konuda size yardımcı oluyor. Ancak kredi kartı ile ödenmiş alışverişlerde paranızın iadesi 30 gün süreyi bulabiliyor bazen. Bu tarz problemlerde çok beklemek istemiyorsanız ödeme seçeneklerinden paypal seçerek alışverişinizi yapabilirsiniz. Kredi kartınız ile paypal hesabı açıp ordan alışverişlerinizde kullanmanız iade gibi durumlarda çok kısa sürede iade almanıza olanak sağlar.

 

Eğer daha önce hiç alışveriş yapmadıysanız ve nasıl yapılacağı hakkında fikir oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki linkte verilen yazıyı okumanızı öneriyoruz.

http://yurtdisindansiparis.com/2015/09/29/gearbestten-alisveris-nasil-yapilir-2

Revizyon (18.01.2016 ) : Son zamanlarda Gearbest.com sitesi üzerinden yapılan alışverişlerde problemler yaşanmaktadır. Sözkonusu yazıyı okumak için aşağıdaki linkimizi tıklayınız.

Son zamanlarda Gearbest.com’dan yapılan sorunlu alışverişler üzerine.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE